Muutosta kunnanvaltuuston päätöksiin haetaan yleensä hallinto-oikeudelta. Petäjäveden kunnanvaltuuston päätöksistä valitetaan Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valitusaika on 30 päivää pöytäkirjan nähtäville asettamisesta tai jos päätös koskee muutoksenhakijaa henkilökohtaisesti, 30 päivää tiedoksisaamisesta. Tarkemmat ohjeet muutoksenhausta annetaan pöytäkirjanotteeseen liitettävässä valitusosoituksessa.

Kunnanhallituksen päätöksiin voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksella takaisin kunnanhallitukseen 14 päivän kuluessa siitä kun päätös on asetettu nähtäville tai kun on saanut päätöksen henkilökohtaisesti tiedokseen. Oikaisuvaatimuksen ratkaisemisen jälkeen päätökseen tyytymätön voi tehdä valituksen hallinto-oikeudelle. Valitusta ei voi tehdä, ellei ole ensin hakenut muutosta oikaisuvaatimuksella. Tarkemmat ohjeet muutoksenhausta annetaan pöytäkirjanotteeseen liitettävässä oikaisuvaatimusosoituksessa.

Viranhaltijan tekemään päätökseen haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella, joka osoitetaan yleensä sille lautakunnalle, jonka alainen viranhaltija on ja jonka päätösvaltaa hän käyttää. Lautakunnan päätöksestä voi sen jälkeen tehdä valituksen yleensä hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeuden päätöksestä voi vielä valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeuden päätökseen liitetään valitusosoitus.
Hankintapäätöksistä ja eräistä erityislakien mukaisista päätöksistä muutoksenhaku poikkeaa edellä olevasta. Valitusosoituksesta selviää, miten kyseisessä asiassa muutosta haetaan.

Yhteystiedot

Hämeenlinnan hallinto-oikeus
Raatihuoneenkatu 1
13100 HÄMEENLINNA
Puh. 029 564 2200
hameenlinna@Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Linkkejä