Asukkaalle

esiopetus

Esiopetus tarjoaa jokaiselle lapselle tasavertaiset mahdollisuudet oppia ja kehittää taitojaan omista lähtökohdistaan käsin. Tavoitteena on lasten oppimisedellytysten, sosiaalisten taitojen ja itsetunnon vahvistuminen. Oppimisessa korostuvat leikki ja monipuolisen toiminnan kautta saadut myönteiset oppimiskokemukset.

Kaikilla 6-vuotiailla lapsilla on oikeus maksuttomaan esiopetukseen. Siihen ovat oikeutettuja myös pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat 5-vuotiaat sekä 7-vuotiaat, joiden koulun aloittamista on lykätty vuodella. Esiopetusta järjestetään vähintään 700 tuntia vuodessa, koulun toiminta-aikoja noudattaen.

Esiopetuksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta tiedotetaan helmi-maaliskuussa sekä Keskisuomalaisessa että Petäjävesi-lehdessä. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä esiopetuslomakkeella tai tulostettavalla esiopetushakemuksella. Hakemuksia saa myös varhaiskasvatusyksiköistä. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi myös päivähoitopaikan, sitä haetaan samalla lomakkeella. Hakemus palautetaan varhaiskasvatusjohtajalle osoitteeseen Petäjäveden varhaiskasvatus, Suutarintie 4, 41900 Petäjävesi.

Petäjävedellä esiopetusta järjestetään Kintauden päiväkodissa, Petäjäkallion päiväkodissa.

Lisätietoja esiopetuksesta saa varhaiskasvatusjohtaja Sanna Ruuthilta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  / 014 2673 167. Esiopetuskuljetuksista ja koulupiirirajoista kertoo tarvittaessa palvelusihteeri Jaana Nevanperä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 014 2673 066