Asukkaalle

Tuettu Oppisopimusohjelma alle 25v. petäjävetisille ammattikouluttautumattomille nuorille

Petäjäveden kunta käynnisti osana nuorten yhteiskuntatakuuta tuetun oppisopimusohjelman, joka on tarkoitettu alle 25v. työttömille työnhakijoille ja ammattikouluttautumattomille nuorille.

Oppisopimuskoulutus on määräaikainen työsuhde ja oppisopimusohjelmassa nuoren työnantajana tulee olemaan Petäjäveden kunta ja koulutuksen järjestäjänä pääosin Jyväskylän tai Jämsän Ammattiopisto, lähtien nuoren omista tarpeista ja riippuen suoritettavasta tutkinnosta. Nuori työskentelee kunnan eri toimipisteissä, tekemällä oppien tutkinnon vaatimia tehtäviä. Oppisopimuksen aikana on tarkoitus, että kunta edelleensijoittaa nuoren paikalliseen yritykseen työhön oppisopimuksen loppuvaiheessa (esim viimeinen puoli vuotta). Oppisopimusta edeltää 4-6kk:n mittainen työkokeilu, jona aikana on tarkoitus selvittää nuoren valmiudet ja valmentaa tulevaan oppisopimusohjelmaan.

Tutkintokokonaisuuksia, joita kunnan eri toimipisteissä voi mm. suorittaa: liikuntapaikkojen hoitajan pt, kiinteistönhoitajan pt, lähihoitajan pt, kouluavustajan pt, tieto- ja viestintätekniikan pt, kokin pt, laitoshuoltajan pt, palveluvastaavan pt, liiketalouden pt jne.

Mitä tukea on tarjolla oppisopimuksen aikana?

Oppisopimuskoulutus on perinteisesti itsenäisiä opiskelu- ja työtaitoja vaativa tapa hankkia koulutus. Tutkintoa vastaava työtaito hankitaan pääasiassa käytännössä tekemällä, vain pieni osa oppisopimuskoulutusta on teoriaa. Oppisopimuskoulutukseen kuuluu myös etätehtävien tekoa. Tämän vuoksi oppisopimuskoulutuksen aikana on mahdollista saada apua etätehtävien tekemiseen.

Lisäksi kunnalta on saatavissa työ- ja yksilövalmentajan apua siihen, että työ sujuu työpaikalla ja nuori saa suoritettua tutkinnon loppuun saakka. Apua on saatavissa viikoittain, niin usein, kuin sitä nuori tarvitsee. Valmennus on käytännön ohjausta ja apua arjen erilaisissa asioissa.

Miten haetaan

Oppisopimusohjelmaan hakeudutaan kunnan nettisivuilla www.petajavesi.fi olevan ”tuettu oppisopimusohjelma” –linkin alla olevalla hakulomakkeella tai olemalla suoraan yhteydessä työllisyyspalvelupäällikkö Satu Keliniin 014-2673031.

Lisätietoja

Lisätietoja voit kysyä: Jaana Strömberg 014-2673164.

Tuettu oppisopimus haku.pdf 

Lataa kaavake oppisopimushaku.doc