Asukkaalle

kuntataiteilijatPetäjäveden, Keuruun ja Multian Kuntataiteilija-hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella toteutettu kokonaisuus, jonka isäntäkuntana toimii Petäjävesi. Hankeaika on alustavasti sovittu vuodelle 2015, mutta tarkoituksena on jatkaa ja laajentaa toimintaa monipuolisemmaksi sekä sitoa se osaksi kuntien pysyviä rakenteita. Kuntataiteilijoina toimivat Johanna Juvonen & Biagio Rosa, joilla on jo vuosien kokemus kulttuurityöstä alueella.

Taiteilijaparin työskentelyssä painotetaan yhteisöllisyyttä ja osallistavuutta.  Työskentelyn avulla halutaan tuoda taidetta ja kulttuuria näkyväksi kuntalaisille. Taiteilijapari kiertää kuntien toimipisteissä ja esiintyy, opettaa, ohjaa, ideoi ja toteuttaa taide- ja kulttuuritapahtumia. Tarkoituksena on tarjota taidetyöpajoja kaikille ikäryhmille lapsista ikääntyneisiin, työpajoja tarjotaan kuntalaisille tasapuolisesti kolmen kunnan alueella. Työskentelyn on tarkoitus kehittyä ja laajentua toimintajakson aikana sekä kehittää uutta ja uusiutuvaa, erilaista ja innostavaa taiteellista toimintaa kuntiin.

Kuntataiteilijoiden Facebook –sivustolta löytyy informaatiota menneestä ja tulevasta toiminnasta.

https://www.facebook.com/kuntataiteilijat

Kuntataiteilijat ovat jo vuosien ajan kehittäneet Petäjäveden Toinilan pihapiiriä lasten taidetyöpajojen muodossa ja toiminnasta on jo muotoutunut katukuvaa ilmeikkäästi piristävä perinne.

https://www.facebook.com/Toinila