Asukkaalle

 

Tampinkierros

Tampinkierros sijaitsee Petäjäveden lounaisosassa. Luontopolulla voi kokea luonnonrauhaa, erämaatunnelmia sekä kiireettömiä hetkiä Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella.
Lue lisää..  

 

   

Karhunahas

Karhunahas sijaitsee Töysänperällä aivan Petäjäveden luoteiskulmassa Multian kunnan rajalla. Se on rauhoitettu luonnonkaunis ja jylhä aarnialue, joka koostuu rotkokanjonista ja sen pohjalla virtaavasta joesta suvantoineen. Alueen ympäristö on edelleen varsin luonnontilaista.
Lue lisää...

   

Syrjäharjun retkipolku

Syrjäharju sijaitsee Pengerjoen kylällä Petäjävedeltä noin 8 km Multialle päin. Syrjäharju on syntynyt noin 10 000 vuotta sitten maajään sulamisvesien muovaavana seitsemän kilometriä pitkäksi harjumuodostelmaksi. Harjun lakipiste on 150 metriä merenpinnasta. Alue on merkittävä pohjavesialue. Asutuksen piiriin harju liittyi noin 500 vuotta sitten kun Petäjäveden ensimmäinen pysyvä asutus syntyi. Alue kuului tuolloin Rukoila-Jäniksen talon, maa-alueeseen.
Lue lisää  

 

   

Ramin tölli

Ramin tölli sijaitsee Töllin taipaleen varrella. Töllin Taival on Petäjäveden keskustasta lähtevä noin 12 km pitkä kävely- tai polkupyöräreitti Jämsänveden ympäri.
Lue lisää..