artikkelikuva1.png

Yhteinen maailmanperintömme -näyttely Petäjäveden kunnankirjastossa

Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuran ja Museoviraston yhteistyönäyttely ”Yhteinen maailmanperintömme” kertoo havainnollisesti maailmanperintöprosessista sekä Suomen maailmanperintökohteista. Kiertävän näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä yhteisestä kulttuuriperinnöstämme. Näyttely viestii, että kulttuuriperintö kuuluu meille kaikille ja että meillä on myös vastuu siitä ja sen säilymisestä tuleville polville. Näyttelyyn liittyy myös erityisesti opintoryhmille tarkoitettu tehtävämateriaali, joka löytyy täältä. Näyttely on avoinna 31.7.2017 saakka Petäjäveden kunnankirjaston (Miilutie 4) aukioloaikoina: ma, ti ja to klo 12-19 sekä ke ja pe klo 11-16.

 Jumalanpalvelukset Petäjäveden vanhassa kirkossa kesällä 2017

Lauantaina (juhannuspäivänä) 24.6. klo 10
Sunnuntaina 25.6. klo 10
Sunnuntaina 2.7. klo 13
Sunnuntaina 16.7. klo 10
Sunnuntaina 23.7. klo 10
Sunnuntaina 30.7. klo 10
Sunnuntaina 6.8. klo 10
Sunnuntaina 13.8. klo 10
Sunnuntaina 20.8. klo 13
Sunnuntaina 27.8. klo 10
Sunnuntaina 3.9. klo 18 (Valon rukous ja hetkipalvelus)

Petäjäveden vanhan kirkon kesämusiikkisarja 2017

ke 12.7. ”Täällä Pohjantähden alla”-Suomi 100 juhlavuoden kesäkonsertti: Petri Laaksonen (laulu ja piano), Mari Kätkä (harmonikka ja laulu), Make Perttilä (akustinen kitara ja laulu), 20 €
ke 19.7. Petäjäveden kirkkomaalla: Kiyomi Okubo (piano), 15 €
ke 26.7. ”Älä jätä sinua yksin”: Ritva Oksanen (laulut ja tekstien tulkinta), Pedro Hietanen (sovitukset ja säestys), 20 €
ke 2.8. ”Kosketa minua Henki”: Mikael Heikkilä (marimba), 10 €
ke 9.8. ”Siell´ kaunis kannel soi”: Kamarikuoro Comes, 10 €
ke 16.8. Kevyttä klassista: Charlotte Loukola (viulu), Andras Szabo (piano) ja Mikko Makkonen (haitari), 10 €
ke 23.8. Käsikellot kesäillassa: Käsikelloyhtye Kide, joht. Sari Eirtola-Loukola, 15 €
ke 30.8. Kesäkonsertti puhaltimilla: Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri, 15 €

Petäjäveden vanhassa kirkossa kesäkeskiviikkoisin klo 18. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Kahvio. Lisätiedot ja mahdolliset ennakkovaraukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (040-5822461) tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (0400-832917). Järj. Petäjäveden seurakunta ja Petäjäveden kunta.

 

MAAILMANPERINNÖSTÄ VOIMAA - VALOKUVAKISA KESKI-SUOMEN UNESCON MAAILMANPERINTÖKOHTEISTA

Mikä sinua houkuttaa Keski-Suomen maailmanperintökohteissa? Kuvankauniit maisemat Oravivuoren huipulta? Petäjäveden kirkon kaunis puuarkkitehtuuri? Kohteiden luonto ja miljöö? Mikä Unescon maailmanperinnössä koukuttaa sinua? Nosta esiin kiinnostavia yksityiskohtia ja uusia kuvakulmia. Kuvausaikaa koko kesä, 30.9.2017 saakka. Kuvia julkaistaan Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen verkkosivuilla sekä Keskisuomalaisen, Korpilahti-lehden ja Petäjävesi-lehden sivuilla verkossa tai painettuna. Kuva voi olla jo aiemmin tai juuri kilpailua varten otettu.
• Parhaasta Petäjäveden vanhan kirkon sekä Struven ketjun Oravivuoren pisteen kuvasta tehdään postikortti kuvaajan nimellä varustettuna Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen toimesta. Kuvaaja saa 50 korttia itselleen.
• Lisäksi kirjapalkintoja

NÄIN OSALLISTUT:
1) Julkaisemalla kuvasi instragramissa hashtagilla #maailmanperinnöstävoimaa. Kirjoita kuvatekstiin ”kuvakisa” ja muut kuvaan liittyvät tiedot, jotka haluat jakaa!
2) Lähettämällä kuvan ja yhteystietosi sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Osallistumalla kuvakisaan annat käyttöoikeudet kuviesi käyttöön Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hankkeen nettisivuilla, julkaisuissa ja markkinointimateriaalissa sekä kuvastasi mahdollisesti julkaistavassa postikortissa. Palkintoraadissa kouluttaja Sanna Kärkkäinen, JAO, kuvatuottaja Hanna Marjanen, Keskisuomalainen, kuvaava sisällöntuottaja Henry Moilanen, SV-palvelu Henry Moilanen ja projektipäällikkö Tero Lämsä Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –hanke. Yhteistyökumppaneina Keskisuomalainen, Petäjävesi-lehti ja Korpilahti-lehti.

Lisää tietoa valokuvakilpailusta täältä

 

Kuinka hyvin tunnet oman kotiseutusi?
Lähde mukaan kotiseuturetkelle Keski-Suomen
maakuntakohteisiin tai kaupunkikierroksille Jyväskylään 12.8.2017

Retki 1 Alvar Aalto Jyväskylässä – profeetta omalla maallaan (puolipv.)
Retki 2 Jyväskylä 180 vuotta (p)
Retki 3 Naisen kynästä – Naisarkkitehtien töitä Jyväskylässä (p)
Retki 4 Historiaa ja huipputeknologiaa Äänekoskella (kokopv.)
Retki 5 Luovuutta luonnossa – Porthanin jäljillä Viitasaarella (k)
Retki 6 Taidekeskuksesta savutuvan kautta kansallismaisemaan (k)
Retki 7 Taidetta ja teollisuutta – Taiteilijaelämää Korpilahdella,
huopateollisuutta ja paperiperinnettä Jämsässä (k)
Retki 8 Retki maanmittauksen historiaan (p) Huom! Retki perjantaina 11.8.
Retki 9 Saarijärvi – pala Suomea, kappale sydäntä sen (k)
Retki 10 Kaakkoisen Keski-Suomen kauneutta (k)
Retki 11 Kaunista Suomea, puhdasta kieltä ja upeita puukirkkoja (k)
Koko päivän retkien hinta on 60€, puolipäiväretkien 30€. Retki tehdään bussilla, hinta sisältää kuljetukset, opastuksen sekä puolipäiväretkillä kahvitarjoilun, kokopäiväretkillä lounaan ja kahvit. Lähdöt Jyväskylän keskustasta, kokopäiväretkien minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä.

Ilmoittautuminen 30.6. mennessä: lisää tietoa täältä

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Jyväskylässä 10.-13.8.2017